Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Žarnokai

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Kiauliena, skrandis (ar jaučio), 1 kilogramas
Lauras, lapeliai, 2 vienetai
Juodieji pipirai, truputį
Muskatas, truputį
Svogūnai, 1 vienetas
Salierai, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Fermentinis sūris, 20 gramų
Sviestas, 40 gramų
Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Išvalytas ir išmirkytas skrandis užpilamas šaltu vandeniu ir 1—3 kartus apvirinamas. Po to skrandis verdamas su prieskoninėmis daržovėmis, kol suminkštės (3—4 val.). Išviręs atvėsinamas ir supjaustomas rėželiais, sudedamas į puodą, pridedama kiek sviesto, prieskonių, druskos, tarkuoto fermentinio sūrio, įpilama truputis sultinio ir troškinama. Šis patiekalas dar vadinamas kaip blėkai ar plėkai.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai