Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Žydiškai troškinti karpiai

12345 (Balsų: 4, Vidutiniškai: 3.50 iš 5)
Loading ... Loading ...

Patiekalui pagaminti reikės:zydiskai-troskinti-karpiai

2½ kg karpių
Stiklinė alyvuogių aliejaus
1 l baltojo sauso vyno
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
Petražolių
4 kvapieji pipirai
Čiobrelių
Lauro lapas
Maltų pipirų
Druskos


Receptas:

Į karščiui atsparų indą pilkite šiek tiek aliejaus, vandens ir patroškinkite susmulkintus svogūnus bei česnako skiltelę. Nukelkite indą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tada pilkite vyną, vandens, berkite druskos, pipirų, įmeskite keletą čiobrelių šakelių, lauro lapą ir sutrintą likusią česnako skiltelę. Viską užvirinkite. Dėkite 1½ cm storio gabalais supjaustytas paruoštas žuvis, pilkite dar porą šaukštų aliejaus ir pusvalandį patroškinkite. Paskui karpių gabalus atsargiai išimkite ir sudėkite į pailgą lėkštę. Likusį skystį pavirinkite, kol liks tik 2/3
. Tada pilkite į jį likusį aliejų, berkite smulkiai kapotas petražoles ir viską gerai išmaišykite. Šiuo padažu galiausiai apliekite žuvis ir palikite šaltoje vietoje.

Skanaus!

Už karpių receptą dėkojame Živilei.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai