Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Bulvių traškučiai

12345 (Balsų: 5, Vidutiniškai: 4.80 iš 5)
Loading ... Loading ...

Traškučiams pagaminti reikės: Bulvių traškučiai

Bulvių
Druskos
Įvairių prieskonių
Aliejaus virti


Receptas:

Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustykite arba sutarkuokite plonais 1,5-1,8 mm storio griežinėliais. Juos kelis kartus gerai nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu, kad kuo daugiau išsiplautų griežinėlių paviršinėse ląstelėse esančio krakmolo. Blogai nuplauti traškučiai bus negražios tamsiai rudos spalvos ir įgaus kartų skonį. Paskui gerai nusausintus bulvių griežinėlius dėkite į sietelį bei įkaitintą aliejų ir atsargiai, nuolat maišydami medine mentele, virkite, kol taps gražios aukso spalvos. Baigus virti, sietelį su bulvėmis ištraukite. Dar karštus traškučius apibarstykite druska bei įvairiais prieskoniais. Tinka prie alaus.

Skanaus!


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai