Pyragėliai su žuvimi
200 g varškės
1 kiaušinio
1,5 stiklinės miltų
1 šaukšto grietinės
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Druskos
Aliejaus
Įdarui:
400 g šaldytos žuvies
1 kiaušinio
1 piene išmirkytos riekelės batono
1 nedidelio svogūno
Žuvų prieskonių
Džiųvėsėlių
Receptas:
Žuvį sumalkite kartu su piene išmirkyta batono riekele, pakepintu smulkintu svogūnu, įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. Jei įdaras nepakankamai tirštas, įdėkite 2 šaukštus džiūvėsėlių. Tešlai varškę, kiaušinį ir grietinę išmaišykite su trupučiu druskos, pamažu suberkite miltus ir minkykite, kol tešlą bus galima kočioti. Iškočioję tešlą supjaustykite maždaug 8×15 cm gabalais, išilgai pyragėlio dėkite maždaug 1,5 šaukšto įdaro, sulenkite, kraštus užspauskite šakute ir virkite aliejuje. Skanu su majonezo padažu.
Skanaus!