Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Ryžių paštetas

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Ryžiai, 300 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Grybai, 1 sauja
Žalumynai (įvairūs), truputį
Kiaulės kumpis, 100 gramų
Mėsa, pjaustyta, 1 stiklinė
Pomidorai, 3 vienetai
Pomidorų padažas, 1 šaukštas
Petražolės, smulkinta, 1 šaukštas
Džiūvėsėliai, 2 šaukštai
Juodieji pipirai, truputį
Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Išverdama biri ryžių košė. Ji išverčiama į graibštą. Nuvalyti, smulkiai supjaustyti grybai bei žalumynai pakepinami su aliejumi ir, į jį įpylus truputį vandens, patroškinami, kol suminkštėja. Po to sudedama supjaustytas kumpis, mėsa, pomidorai, pomidorų padažas ir petražolių lapeliai. Indas uždengiamas dangčiu, ir viskas 10 min. patroškinama. Po to įberiama druskos, pipirų, įpilama truputį vandens. Atsiradusios sultys per sietą nukošiamos ant ryžių. Keptuvas ištepamas sviestu, išbarstomas maltais džiūvėsėliais, į jį sukrečiama dalis ryžių, viduryje padaroma duobelė, į kurią sudedama troškinta mėsa. Viršus užlyginamas likusiais ryžiais, apibarstomas maltais džiūvėsėliais, apšlakstomas tirpintu sviestu. Paštetas kepamas orkaitėje, kol pasidaro auksinės spalvos. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai