Troškinti ryžiai
Ingredientai:
Ryžiai, 250 gramų
Sviestas, 50 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Sultinys, mėsos, 0.5 litro
Parmezano sūris, tarkuotas, 150 gramų
Pievagrybiai, 1 sauja
Pomidorai, 5 vienetai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Smulkiai supjaustyti svogūnai truputį pakepinami su šaukštu sviesto, po to į juos suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Visą laiką maišant, produktai dar pakepinami, kol svogūnai tampa permatomi. Tada įpilama mėsos sultinio, įberiama druskos bei pipirų ir troškinama, kol ryžiai pasidaro birūs. Su likusiu sviestu išlydoma pusė porcijos sūrio. Dubuo ištepamas sviestu, išbarstomas sūriu, ant jo dugno sudedami supjaustyti troškinti pomidorai bei pievagrybiai, sukrečiami ryžiai, ir viskas sumaišoma. Paruoštas valgis išverčiamas į didelį pašildyta dubenį ir apibarstomas likusiu sūriu.