Varškės ir duonos blynai
Ingredientai:
Juoda duona, 0.5 kilogramo
Varškė, 300 gramų
Kiaušiniai, 4 vienetai
Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
Aliejus, 200 gramų
Mėta, truputį
Cukrus, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Grietinė, 1 šaukštas
Vanduo, truputį
Gaminimas:
Įdaras: į varškę įmušti porą kiaušinių, pridėti supjaustytų mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišyti.
Duonos kepalą perpjauti išilgai, nupjauti plutą, iš vidaus išgramdyti minkštimą. Į susidariusią ertmę pridėti varškės įdaro. Paruoštą duoną supjaustyti piršto storumo riekutėmis, abi puses pavilgyti tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens ir grietinės. Kepti karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos. Blynus, pabarsčius cukrumi, paduoti prie kavos ar arbatos, arba, užpilus tirpintu sviestu, valgyti kaip antrą patiekalą.