Virti karosai
Ingredientai:
Karosai, 1 kilogramas
Svogūnai, 1 vienetas
Petražolės, 1 vienetas
Salierai, 1 vienetas
Porai, 1 vienetas
Kvapieji pipirai, 4 vienetai
Lauras, lapelis, 1 vienetas
Druska, truputį
Mairūnas, truputį
Gaminimas:
Padažui papildomai reikės: šaukštelis sviesto, šaukštas grietinės, 5 maži marinuoti agurkėliai, šaukštelis miltų.
Išvalyta supjaustyta žuvis pasūdoma, sudedama į prieskoninių daržovių bei prieskonių sultinį ir verdama pusę valandos. Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Atskirai tiekiamas padažas, pagamintas iš sultinio, kuriame karosas virė, pridėjus svieste pakepintų miltų, grietinės ir supjaustytų agurkėlių.