Virtos sraigės su kevalu
Ingredientai:
Sraigės (vynuoginės), 50 gramų
Actas, truputį
Svogūnai, 3 vienetai
Aliejus, 2 šaukštai
Dešra, 200 gramų
Pomidorai, 2 vienetai
Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
Raudonas vynas, 1 stiklinė
Džiūvėsėliai, 1 šaukštas
Gaminimas:
Sraiges perplaukite ir užmerkite 12 valandų į 3% acto marinatą, po to išvirkite jas su geldelemis vandenyje. Išpilkite vandenį ir peiliu pradurkite kitoje namelio puseje skylutę. Iškepkite svogūnus aliejuje. Suberkite smulkintą dešrą, česnaką ir žalumynus. Įpilkite stiklinę vyno ir įmeskite sraiges. Jei vandens mazai, įpilkite papildomai, kad sraigės būtų padaže.
Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite. Valgykite čiulpdami sraiges per kiaurymę.